• Brugmansia versicolor - Бругманзия, Датура жълта

Поръчките ще се изпълняват през м. МАРТ!

Бругманзията е едно много интересно тропическо растение, което произхожда от Бразилия. Представлява лесен за отглеждане многогодишен храст/малко дръвче.Подходяща е за озеленяване на градини, тъй като е много ефектна и с благоуханен аромат, най-силно изразен привечер.

Народното наименование на бругманзията е Ангелски тромпет. Тя е наречена така заради формата и структурата на цветовете – те са наведени, висящи, с тромпетна форма. 

Цъфти през лятото, в периода юни-октомври. Достига височина от 250 см., ширина – 100 см. Листната маса е светлозелена. Развива се най-добре на слънчево до полусенчесто място, защитено от вятър.

Има две фази на растеж. В началото расте изправена, нагоре, обикновено развива едно стебло, докато достигне първите 80 до 150 см. До този момент не цъфти. След този момент започва да се развива като храст с разклонения и да образува цветове. В периода на израстване се полива обилно и до август се наторява всяка седмица. За по-обилен цъфтеж прецъфтелите цветове редовно се отстраняват.

Почвата трябва да е добре дренирана, богата на хранителни вещества, с неутрално РН.

Бругманзията не е студоустойчива и минималните температури, при които може да се отглежда са не по-ниски от 3 градуса. Зимата трябва да бъде подрязана и прибрана на хладно място, поливането да се ограничи. През пролетта се пресажда в по-голям съд.

Предлага се в саксийка 9х9, поставена в цветна картонена опаковка"Patio Plant".

Височина: 20 - 30 см.

Тегло: 0.8 кг

Растение за слънце! 


Произход: Холандия

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Brugmansia versicolor - Бругманзия, Датура жълта

  • Код на продукта: 31-25
  • Наличност: 1
  • 11.00лв