• Hydrangea macrophylla Pink  - Хортензия розова

Поръчките ще се изпълняват през м. МАРТ!

Градинската хортензия е едролистен, декоративен храст с изключителна красота и аристократизъм. Тя притежава многочислени цветчета, събрани в големи топковидни съцветия, оцветени в различни ярки цветове: розово, червено, бяло и даже синьо. Едно от преимуществата на красивите цветове е това, че по принцип те са дълготрайни.

Достига височина до 200 см и ширина до 150 см.

Видът macrophylla изисква обилно поливане /особено ако растението е в саксия/. Обича леко сенчести, проветриви места, но може да вирее и на сянка. Периодът на цъфтеж продължава от юни до септември. Този тип е много популярен за отглеждане и на закрито. 

Обича дълбоки, богати на хумус почви.

Цветът на съцветията зависи от типа на почвата. Ако тя е кисела с РН по-ниско от 5.5 , хортензията ще цъфти в синьо. В случай, че почвата е алкална - ще цъфти в розово.

Желателно е веднъж в месеца храстчето да се подхранва.

От март до края на август се полива обилно, а след това по-малко. Водата се омекотява, хортензията не понася много калций /заболява от хлороза/. До август във водата за поливане се добавя тор за рододендрони. В горещите дни е препоръчително с вода да се пръскат и листата й, тъй като в противен случай те започват да съхнат и падат. Много важно за хортензията е да се поддържат влажни корените и. Това важи особено за храстите, засадени около дърветата.
Хортензията е студоустойчива и с подходяща защита на корените презимува навън.

През пролетта леко се подрязва.

Предлага се в саксийка 9х9, поставена в цветна картонена опаковка"Patio Plant".

Височина: 20-30 см.

Тегло: 0.8 кг
Растение за сянка и полусянка! 

Студоустойчив вид!

Произход: Холандия


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Hydrangea macrophylla Pink - Хортензия розова

  • Код на продукта: 31-5
  • Наличност: 2
  • 10.00лв