• Camelia Japonica Pink - Камелия розова

Камелията е вечнозелен храст с лъскави тъмнозелени листа, които са прекрасен фон за големите красиви цветове. Цъфти с ярко- или бледорозови, бели или червени цветове в края на зимата и през пролетта. Достига височина от 200 см., ширина – 100 см.

Това прекрасно екзотично растение има капризна природа по отношение на местоположението и температурата на отглеждане. Предпочита хладни и сенчести места. В нашите климатични условия не е напълно студоустойчива и зимата се прибира на закрито. През зимните месеци на камелията трябва да се осигури прохладно помещение и светло място, до което обаче не достигат преки слънчеви лъчи. Докато пъпките съзряват, температурата не трябва да превишава 15 градуса, а по време на цъфтежа оптималните градуси са 8-10.

Почвата в саксията трябва да се поддържа умерено влажна, да не се допуска нито пресъхване, нито преовлажняване. През зимата трябва редовно да се пулверизират листата и пъпките, но не и цветовете. Добре е водата за поливане и пръскане да е мека (дъждовна или снежна) или допълнително омекотена.

Обича неутрални до кисели почви. Регулярно се подхранва. 

Предлага се в саксийка 9х9, поставена в цветна картонена опаковка"Patio Plant".

Размер: 20-30 см.

Тегло: 0.8 кг
Растение за полусянка!

Произход: Холандия

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър

Camelia Japonica Pink - Камелия розова

  • Код на продукта: 31-42
  • Наличност: 2
  • 12.00лв